onsdag 24 juli 2013

Några av söndagens loppisfynd!

I söndags var det dags för den årliga stora loppisen o auktionen i Bromarf. Ifjol missade jag det, jag var på bb då, så i år var jag taggad till tusen. Nu skulle det fyndas!!
För en gångs skull blev det oxå en riktigt god fångst.

En bibel från år 1878, inte för att jag har tänkt läsa den, men den är ju otroligt snygg att se på. 


Jättefint att göra en liten "blomma" i mitten på boken,
o det vackra teckensnittet är lite annat än vad man är van att se i dagens böcker.


En gammal sax har jag länge sökt bara för prydnadens skull, den här från Singer är inte bara snygg utan fungerar dessutom utmärkt.


Till barnens rum köpte jag den lilla Bukowski "sjöbjörnen", o ljuslyktan med stjärnor från Höganäs (för stjärnornas skull förstås).


Ett par gamla badmintonracketar kom oxå med hem. I rätt så dåligt skick, men det spelar ingen roll för de ska bara hänga på väggen o se snygga ut.


Varför var allt så mycket snyggare förr? Till o med badmintonracketar!


Nya bestick var något jag verkligen hoppats på att hitta. Nu var de här inte exakt vad jag önskat, men de fick duga. Detta set (för fyra personer) hittade jag, men jag tror säkert att man kan hitta mera av samma serie om man söker på några andra loppisar.


De här assietterna kunde jag inte motstå, även om det bara fanns fyra stycken. Dom passar perfekt till mina lattemuggar från Newport.


Färgen går lite i grått, med en blå rand, o det upphöjda mönstret på kanten.


Krukor är något som jag lider akut brist på, så jag tvekade inte en sekund då jag fick syn på den här snyggingen. Nu funderar jag om jag eventuellt borde måla den nedre (beige-bruna) delen av krukan vit. Jag tror det skulle vara ännu snyggare.


Jag kan inte riktigt fatta att jag fick alla dom här, i mina ögon, fina sakerna för en femma. Det lönar sej absolut att gå på loppis :)

Jag gjorde några andra fynd oxå, men dom får ni se senare då jag fått hem dem. Allt rymdes inte med hem i bilen, så vi fick lämna några saker hos svärisarna.

Tack för ditt besök!

Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar