fredag 23 augusti 2013

Glöd i penseln!


Det har varit mycket flagor av gammal målfärg o ångor av ny målfärg i luften här hemma senaste veckorna. Jag hade en massa väntande målningsprojekt som väntade då sambon fick semester för två veckor sedan, o nu börjar faktist de flesta vara klara. Nu kan jag klappa mej själv på axeln o säga 'Vad duktig du har varit'!

Mamma hade lagt en beställning på uppfräschning av några gamla möbler för rätt så länge sedan. Eftersom jag visste att det krävdes ganska mycket tid för att få dem i ett acceptabelt skick så har de fått vänta tills nu.

Jag hade oxå bestämt mej för att den här sommaren skulle jag måla klart luckorna till köksskåpen, något som jag började med för ganska exakt två år sedan. Ni kan tänka er hur skönt det känns nu när dom är nymålade, dom sista ännu på tork...o fan vad snyggt det blev bara det blev färdigt!
Nu kan jag snart säga att jag faktist gillar vårt (alltså mitt) kök, endast ett vitrinskåp till som kräver lite vit färg, o arbetsytorna som borde bytas ut, o...ja ni ser, det blir ju aldrig färdigt o aldrig är man nöjd! Det är ju det som är så bra med att vara en händig typ som älskar att måla o pyssla, efterhand som idéerna kommer så får man försöka göra dem verkliga. Ibland ser man att det inte var en så bra idé trots allt, men då är det bara att göra om, o göra rätt!

Nu vill ni vel gärna se vad jag åstadkommit oxå kan jag tänka mej?!


Ett gammalt hörnskåp som mina föräldrar köpte på loppis för ett antal år sedan. Det var grönt tidigare, så en aning ljusare o fräschare nuförtiden.
Ännu saknas beslag, men tror det blir knoppar i porslin bara de rätta dyker upp :)


Färdigt slitet i kanterna.


 Den här gamla 1 1/2 personers soffan har min mamma fått av sina föräldrar. Den går att vika ut o göra till en säng. Väldigt fin!


Vackra detaljer.


Även den shabby! 


Ett inte alls så gammalt väggskåp som blev hur snygg som helst med lite antikvit färg o spröjsade glasrutor.


Nya knoppar istället för de gamla i trä fick det oxå.

Nu ska vi packa väskan o åka till syster som bjuder på bastu- o tortillakväll.
Njuta till 100% ska vi!

En skön helg önskar jag er!

Linda

3 kommentarer:

 1. Så mycket fint du visar. Det var en rolig minisoffa. Aldrig sett en sådan tidigare. Skulle också vilja ha ett hörnskåp, men det har vi dessvärre ingen plats för. Så roligt när man kan fixa saker själv. Man känner sej så duktig :)

  SvaraRadera
 2. Va fint! Skulle gärna vilja veta vilken färg du använder. Hur gör du för att få det att se gammalt o slitet ut?

  SvaraRadera
 3. några år senare ...vars är skåpet köpt?? ÄLSKAR det..

  /veronicatorma@gmail.com

  SvaraRadera