måndag 30 juni 2014

Glädjen då du gjort ett riktigt loppisfynd!

Precis det jag letat efter så länge, och precis till rätt pris... Det blev ett långt uppehåll här igen. Vi har varit utan internet efter att vårt modem gick sönder, och när jag äntligen fick det fixat, då reste lillbrorsan iväg en vecka med min kamera till Cypern. Blir det såhär långa bloggpauser så får ni mer än gärna gå in och kolla mitt instagram konto @vittnottlantligt, där är det garanterat mera action.

Vad gillar ni skåpet på bilderna?
Här var det definitivt kärlek vid första ögonkastet.
I lördags var jag med Ellinor och mamma på loppis, medan mina pojkar åkte och handlade terrassvirke. Där gjorde jag detta otroliga fynd! Kan ni förstå att jag inte behövde betala mer än 25€ (~230 sek) för skåpet. Visserligen saknas ena dörren, och visst hade det varit kul om båda suttit kvar, men då hade nog priset varit ett annat också kan jag tro. En spetsgardin som draperi blev riktigt sött tillsvidare.
Det är otroligt vilket arbete man la ner på möblerna förr, alla detaljer som finns på ett helt vanligt skåp. Men då arbetade man också endast med de bästa materialen, och framförallt så gjordes saker för att hålla slitage i generation efter generation.
Jag har definitivt slutat köpa nya möbler. För det första så är kvalitén sämre, dessutom är det mycket dyrare, men framförallt tycker jag ju att en gammal möbel med alla dess spår av användning är så mycket snyggare.

Ni vet ju att jag älskar vit inredning, och de flesta möbler här hemma är vita. Nu tror jag faktiskt att detta skåp ska få behålla sin ursprungliga färg, men om jag mot förmodan ändrar mej, så kommer jag absolut att måla det med äggoljetempera. Kommer ni ihåg att jag skrev om att jag skall prova på att måla med sådan färg? Nu har jag gjort det och resultatet är jag jätte nöjd med. Jag kommer att ge er en ordentlig genomgång av det projektet så fort det är helt färdigt.

Nu ska ni ha en skön kväll alla fina!

Linda

1 kommentar:

  1. diana - tårtmakartösen5 juli 2014 20:22

    Du är så otroligt skicklig på att fynda på loppis, att man blir riktigt avundsjuk ;). Skåpet är ju bara sååå fint! O sku passa helt perfekt hemma hos mej :P.

    SvaraRadera