torsdag 17 oktober 2013

Nytt i köket!

Äntligen har jag fått färdigt två köksstolar som blev på hälft i somras. Det var verkligen på tiden, för de gamla var så skrangliga att man nästan var rädd att sätta sej på dem.
De "nya" stolarna har jag fått av mamma, hon köpte dem på loppis för länge sen, men behövde dem inte. Så när jag sa att jag söker efter nya köksstolar tyckte hon att jag kunde få dem.

Dom var knall röda när jag fick dem, o ganska förskräckliga enligt mej, men nu älskar jag dem. Visserligen har de slukat ett stort antal arbetstimmar, jag har skrapat dem helt trärena o det var inte bara ett lager färg som skulle bort, snarare fem. Sedan skulle de slipas, o slutligen några lager ny färg. Nu när arbetet är gjort känns det ändå som att de var värt allt slit...som alltid alltså!


Under alla lager av färg hittade jag på den ena stolen en liten plåtbricka som jag var tvungen att spara. Bilden är inte så tydlig att man ser vad där står, men N.116 står där, o en rad med siffror under, så antagligen är det nummer 116 av ett visst antal tillverkade stolar.


 Tyvärr var det bara den ena stolen som hade en nummerbricka.


Dom var alltså inte exakt lika stolarna, även om man vid första ögonkastet inte märker någon skillnad.


Den ena hade en fin nummerbricka, men den andra hade istället ett mycket snyggare ryggstöd, med räfflor som ni ser på bilden.


 Stolssitsen har även en stoppad del, men tills jag hittar ett passande tyg att klä om dem med så kör jag med Nyblom O Kolléns sitsöverdrag. Så fina att det kan hända att jag inte hittar ett passande tyg på väldigt länge!


Ha en fin dag!

Linda

4 kommentarer:

 1. Härliga stolar! Jag skulle också vilja ha "nya" stolar till köket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är dom verkligen :) tycker det är svårt att hitta köksstolar på loppisar nu, det är pop att ha gamla stolar!

   Radera
 2. Vad fina de blev! Mysigt kök!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, o tack! Själv är man ju aldrig nöjd, jag skulle nog kunna ändra på mycket där, men det duger :)

   Radera